Listesjuka

En del har jämt listor i sina bloggar. Jag brukar inte lista saker, men ibland dyker det också upp en och annan lista även här. Här är den:

Dagens humör:
Många skrattsalvor har avlossats idag - bra.
Dagens hälsa: Fri från den efterhängsna snuva jag hade i förra veckan - också bra.
Dagens borde: Sova tidigare - inte bra.
Dagens frisyr: Vildvuxet - bra.
Dagens klädsel (just nu): Mjukisbrallor, vit huvtröja - bra.
Dagens planer: Sova.
Dagens material (vill ha): Är ingen materialist. Jag är en enkel man - bra. Inget krusiduller här inte.
Dagens längtan: Titta på filmen Farväl Bafana - får väl kolla på den nån annan gång.
Dagens fundering:
Ingen speciell.
Dagens beroende: Te. Drack kopiösa mängder - bra.
Dagens tråkigaste: Hm... Inget speciellt idag har varit tråkigt - bra.
Dagens tidning: Aftonbladet - skitblaska, men vad fan.Angående det förra inlägget om att lönehelger är överskattade - jag menade:

Att lönehelger är överskattade i betydelsen: Att vi skattas på en massa pengar då vi har lönehelg.
Dålig ordvits kanske, men ack så sann :)

En eloge till Jenny som fattade vinken ;)

Nu kanske nån som går igång på det ekonomiska området är nyfiken på min ställning kring skattepolitiken:
Min åsikt:
Jag tycker att den skattesats jag betalar varje månad är helt ok. Det finns inget att klaga på.

Lönehelger är......Överskattade.Få se om någon förstår vinken... ;)

Döden vandrar omkring oss.

Ibland blir man häftigt påmind om det.
När morfar dog i våras, 90 år gammal hade inte bara han dött. Det var också Vilgot Sjöman o några till. Nu dog mormor i torsdags, nära 91 år gammal. De båda har levt sina liv på denna jord länge och när man är 90 så är det naturligt att prata om död. MEN: Det är kusligt hur döden kommer och tar flera på en gång (egentligen inte, det dog en människa precis när jag skrev det där. Folk dör egentligen hela tiden)

Min mormor... Hon har inspirerat mig - hon visade att det inte är försent att bli duktig på något. Hon började måla 77 år gammal. Hon sa aldrig "det är aldrig försent att börja - se jag är ett proffs!". Tvärtom. Men hon lät penslarna tala om det.

Jag är oerhört tacksam mot henne - så fort hon fick veta att jag var döv (föddes döv) gick hon till närmaste ställe där man kunde lära sig teckenspråk. Det var liksom inte mycket att diskutera. (Det är det inte heller)


Men faktum är att inte många far- och morföräldrar gör det. Därför är jag tacksam mot henne för hennes positiva attityd på teckenspråket. När jag träffade henne sist lite före julafton så tecknade vi lite med varann. En sån direkt kontakt hade jag inte lika mycket av till de andra mor- och farföräldrarna. Farmor höll på att lära sig, men så dog hon på fläcken. Suck.
Morfar kunde lite tecken, medan farfar inte kunde ett enda alls. Men farfar och jag hade en speciell kontakt ändå.
Alla ni, ni har varit bäst på - era sätt! Tack ska ni ha!

Tillbaka till mormor: Jag känner inget styng av sorg egentligen. Jag blir bara glad när jag tänker på henne. Hennes olika uttryck och skratt. Hon garvade, det gjorde hon. Kanske stämmer "ett gott skratt förlänger livet" väldigt väl in på henne. "Du är rolig, hela ryggen utför" sa hon. Hon hade många roliga uttryck, som "inte illa pinkat av en trähäst!"

Igår efter träningen svängde jag in på ICA på väg hem för att handla lite frukost o lite annat - så köpte jag lite godis. Såg sega råttor - något jag inte äter så ofta (inte godis överhuvudtaget egentligen heller). Jag plockade några. Men som liten var man ju jämt sugen på godis. Och gissa vad mormor och morfar hade i lager när vi i familjen och kusinernas familj skulle t ex åka till Bronäs på midsommar? Hehe den där vita antikskålen. Ofta tog morfar mig dit och lyfte på locket och sa "ta du några!" sen hyschade han (mamma skulle inte veta - men nu är det väl preskriberat - salig morfar kan inte straffas) Samma sak med mormor, som gärna smög fram en påse lösviktgodis - rätt framför ögonen på morsan.
Hon gillade inte att de bjöd på godis - ofta före maten(!) Men det är väl det man har rätt att göra som mormor/morfar. Man har inte det där småföräldra-slitet längre, utan man njuter bara och skämmer bort barnbarnen. Sen får föräldrarna ta hand om konsekvenserna..!
Mamma, Jag lever och mår bra idag - det gick inte snett med mig. Haha.

Vaddå ett långt inlägg om gamla människor som dött, tänker ni - det är just det som är poängen. Just när jag tänker på mormor - och hennes långa liv - vänds allt på ett ögonblick. Perspektivet blir helt snedvridet när jag läser dagens världsnyhet i aftonbladet: "Heath Ledger, 28, hittad död i en lägenhet."

En människa som är bara 2 år äldre än mig och inte ens 30 år gammal är död. Samtidigt som jag sörjer en mormor som dog 90 år gammal? Det blir lite konstigt. Det är väl en påminnelse om - att man ska leva sitt liv medans man kan - imorgon kan det vara din tur att ta ned skylten.frv: Heath Ledger (1979-2008), Sega råttor - då tänker jag på min mormor, Ingrid Gustafson (1917-2008)Förresten:
Har ni tänkt på att Heath rimmar på death?

Vad är kärlek för dig?

Jag tror att ni är överens med mig att kärlek kan komma från allt möjligt.
En människa, ens husdjur etc.
En av de sakerna jag känner kärlek för är innebandy.


Det är en speciell känsla att ingå i ett lag och jobba tillsammans till segrar och sörja förluster. Man upplever saker tillsammans. Jag skulle inte ha träffat en del i det vanliga livet - det är ett sätt att umgås och träffa nya vänner.

Det finns människor som skakar på huvudet och säger:
- Vad är ni för dårar som springer efter en vit boll med massa hål i?!

För mig är det mer än så.
Dels handlar det om mitt välbefinnande - jag mår bra av att spela innebandy, dels är det jag redan tagit upp: Den sociala biten.
Men framförallt är det kärleken till bollen som jag gillar bäst. Att rulla boll är det bästa jag vet.
Att lira matcher är roligast. Att kämpa och försöka överlista motståndarna tillsammans, det är grymt kul. Jag är 26 år nu - jag har varit aktiv sedan 1990 (ishockey fram till 2000) - i 18 år nu. Och kärleken har inte avtagit. Tvärtom. Det är lika roligt att spela matcher idag! Den här kärleken kommer att förbli livslång - det är jag säker på.

image129Önskar bara att det var lika enkelt när det gällde kärlek mellan två människor...Matchen imorse? Vi förlorade med 12-6. Vi hade kontakt fram tills vi ledde med 4-3, sen rasade allt.
Jävla skit. Men vår femma gjorde ett bra jobb - vi fixade fyra mål framåt och släppte in tre mål bakåt. +1 framåt iallafall.Vad är kärlek för Dig?
Kommentera gärna!

Avskaffa...

... Svinotta-matcher på söndagar!


Att ha match kl 09.00 på en söndag är inte hälsosamt.
Iallafall inte för mig, som snubblar yrvaket runt på plan nu snart.
Så, en vinst idag vore bra.


#11

Detta bådar inte gott...

14517-127
... inför fettisdagen.

ICA, skärp er!

Att försöka skylla på att andra tillverkare märker fel är lågt.
Det ni ska göra är att kasta saker om de kanske är felmärkta.
Det finns inget annat att göra efter er fadäs med köttfärsfusket.

Bäst semlor i stan (Örebro) har Hälls konditori, tycker jag.
Vasakonditoriet är inte så dumt det heller.
Har ännu inte haft semlepremiär - så tidig är jag inte.
Bara när det gäller julmust. Då köper jag alltid först av alla i det här landet... Hehe.Nåja, det är lång tid kvar tills dess. Då kanske ICA hunnit lära sig hur man gör när man märker sina varor, hoppas jag. Det är trots allt ca 2 1/2 veckor kvar. Bakläxa, ICA - det ni!

Blev inget Geni - pga en sömntuta

John. Ja, han sov hemma o kom aldrig.
Så det blev aldrig någon geni-runda.
Däremot blev det idrottsgala iallafall.


Har två saker att säga om galan:
  1. Grattis Zlatan, du är kung.
  2. Grattis alla andra som fick pris.

Så stor var Zlatan. Men så har han rätt tjej.
Hans flickvän heter ju Seger - man kan inte förlora, med det namnet.Och Charlotte Kalla, vilken utstrålning. Hon har pepparkaksögon.
Henne kommer vi att se mkt mer av framöver - var så säker på det.


image126Kalla.Till slut:
Galans pinsammaste klädsel var Klüfts orangea gammelfarmorkavaj (var det en jacka ens?)
Det var verkligen B. Tur att man inte har "bästa klädsel" som en gren i sjukamp. Då hade hon blivit rundad. Många gånger om. Elakt sagt kanske... Menmen, det är min åsikt.

Geni och idrottsgala ikväll:

Tack, Robert för kvällen! Ha det bra over there!

Har ingen större lust att skriva här egentligen.
Mycket på jobbet = skrivartorka privat. Allt annat vore onaturligt.
Hade jag jobbat som städare - hade jag helt klart haft det ostädat hemma. Man pallar inte.
Nu är det ändå ostädat här hemma, så det spelar ingen roll ändå. Haha.

Ni som tror att vi reportrar har ett flashigt jobb - det har vi inte. Mycket skitjobb bakom ska ni veta...
Särskilt om man jobbar på en liten tidning med knappa resurser och den omvärld man jobbar för inte alltid vet hur saker och ting ligger till riktigt - som att man har deadline att följa till exempel. Men jag har också mycket roligt på jobbet. Annars hade jag slutat för längesedan.

Ikväll blir det idrottsgalan på teve och en omgång Geni hos Henke. Jag hoppas jag vinner igen. Geniet ikväll: jag. Men jag är ödmjuk:
Guckan, Henke och John är tuffa motståndare.Följande konversation uppstod sist vi spelade Geni (då var John inte med, Thomas med):

Thomas frågade mig:
- Vem vann melodifestivalen med "När vindarna viskar mitt namn"?
(kom ihåg att vi alla är döva och är därmed inga experter i musikfrågor)
Jag funderade rätt länge innan jag drog till med:
- Äh, det låter flummigt, jag säger Roger Pontare.
Thomas och Guckan himlade me ögonen och sa "lika bra vi slutar spela!"

Så kan det gå.

Howe

14517-122

På bilden relaxar de gamla lirarna lite: frv. Gordie Howe och Bobby Hull. Bilden är från när de spelade för Kanada i Summit Games 1974, Howe var 46 på bilden och Hull 35.

Om Chelios kommer att spela när han e 52 eller inte: Kul att det kommenteras kring detta :) Chelios kanske slår antalet matcher - men det krävs typ två säsonger till, frågan är om han vill lira 170 matcher till? Det är tveksamt även om NHL älskar såna sagor.
Men ingen kan slå Howes rekord i antal matcher på proffsnivå - han lirade aktivt i WHA o NHL mellan 1946-1980 = i hela 32 år.

Dessa rekord som Howe har är svårslagna:
  • Most NHL regular season games played: 1,767
  • Most NHL & WHA regular season games played: 2,186
  • Most NHL & WHA regular season and playoff games played: 2,421
  • Most NHL seasons played: 26
  • Most NHL & WHA seasons played: 32
källa: wikipedia

fotnot: Gordie Howe kallas för "Mr.Hockey" och då har det kommit många bra spelare efter honom: Gretzky, Lemieux o många andra. Men det är han som är Mr. Hockey i Kanada. Respekt.En som skulle kunna spela tills han dör: Igor Larionov. Den mannen är sjukt vältränad. Men han hade den fina smaken att lägga av när det passade.

Är det någon som tänkt på att alla har spelat för Detroit - när de varit över 40: Larionov, Chelios och Howe?
Detroit är NHLs ålderdomshem. Men vaddå, de vinner ju Stanley Cup då o då. Till skillnad mot Toronto.. Suck.Om Zetterberg lirar tills han är 45, så får vi se honom ända till 2025...

Still going strong

14517-121

Halvgreken Chris Chelios spelade i natt, 45 år gammal och 348 dagar.
Han blev därmed den näst äldste spelaren som spelat i NHL genom tiderna.
Den äldste som spelat är självklart Gordie Howe, som lade av 52 år gammal 1980.


Chelios ser oförskämt pigg ut för sin ålder. Men jag tror inte att han håller på tills han är 52. Det tror jag inte.
Vad tror ni själva om saken?

Audism? Bauman förklarar [Länk]

14517-120

Det har diskuterats audism ett tag bland oss döva ett tag nu. Men begreppet audism har inte alltid varit glasklart för en del av er.

Nu finns det en inspelad intervju på frontrunners hemsida med Dr Dirksen Bauman som forskar i Deaf Studies på Gallaudet University. Där rätar han ut frågetecknen om vad Audism står för.

Hur se intervjun? klicka på bilden.

Snögubbeprojekt.

14517-118

Jag fick syn på denna syn igår - två tjejer som planerat att göra en stoooor snögubbe. De arbetade febrilt med att göra den första bollen. Det fick mig att önska att jag var sex-sju år gammal igen. Men vem har sagt att en 26-åring inte får göra snögubbar? Nej, jag kanske gör en själv.

Tills dess följer jag deras projekt med stor spänning - den första bollen står ute och väntar på att byggas på.
image119 I´m waiting...

Nyår i matens tecken

- God fortsättning på er alla!

Jag har varit lite away från internet både över jul och nyår.
Var hemma hos föräldrarna i Uppsala i en vecka över jul (julaftonen tillbringades dock hos morbror i Västerås) och loggade faktiskt inte in på nätet hela den veckan: skönt. Internetfria vardagar borde det bli fler av iår - det är nog lite mer hälsosamt att surfa lite mindre än vad jag gör numera...

Nyårsaftonen och nyårsdagen och den 2 januari tillbringade jag med några vänner (vi var 15 st och en hund) i två stugor i Ånnaboda. Vi hade hyrt två stugor och bullat upp lite med massa öl o mat.
Maten stod jag och Johanna för: en tre rätters-middag blev det:


Förrätt (tre olika snittar):
Skagentoast, honungmelon med serranoskinka och löjromssnitt på salta kex.

Huvudrätt:
Pepparbiff med bakad potatis och Johannas goda skysås.

Efterrätt:
Vaniljglass med ljumma hallonbär och Noblessechoklad.

Till dryck blev det cider, rött vin och medtagen egen dryck.

Sent på kvällen (läs: natt - jävligt nattlig tid) stod Thomas I för grillen - Ånnacorner kallade vi stället.
Sen fick jag iklä mig i rollen som sunkig pizzabagare åt folk dagen efter - där det serverades tortillapizzor av mig: Vesuvio, Hawaii, Capricossa och El Tomato och så Ånnaboda special (med allt på). Ånnaboda special var klart populärast.


Hela helgen var lyckad. Snön kom - där hade vi tur. Vi hade ett snöbollskrig på nyårsdagen som varade ett bra tag.
Vi blev lågstadieungar på nytt när vi använde Thomas I presenning som pulka på kvällen.
som mest var vi åtta som åkte i den - samtidigt :PLite bilder:Förrätten och efterrätten. Huvudrätten fotades aldrig :P Den hann bli uppäten innan, förstårni..!

14517-111
Le Chef-arna Tomas och Johanna med efterrätten.

image116
Det åts och dracks nyårsnatten lång - Här är det Ludde som håller låda.

image117
Ulf har tagit sig öl över huvudet. Rangfeldt håller med.

image115
Jag i aktion i snöbollskriget.

Ni alla som var med dessa dagar - TACK FÖR ALLT!

hits