Binnikemaskar och bajskorvar och en sjundeplats


Ulrika Nilsson kom sjua i 10.000 m damer. Vädret måste ha påverkat... Hon är bättre på maraton, där man tävlar mer mot sig själv och andra och inte mot tiden. Bättre lycka nästa gång, helt enkelt!

Vem vann? Australienskan Melinda Vernon sprang i ett vansinnigt tempo men missade världsrekordet precis, jag vet inte med hur mycket, men nära var det. Världsrekordet för döva är 34 min för damer. Det blev iallafall ett olympiskt rekord jag fick se. Alltid nåt.

Sveriges första medalj kom igår genom Alexandra Polivanchuk, som jag följt lite på sista tiden. Ska dit till simhallen och kolla nån dag när hon och de andra simmarna har sina finalheat. Blir kul. Lite trist att simhallen ligger så förbannat långt från - en timme enkel resa.Taiwan kan göra öl, det finns ett gott märke, Taiwan Beer kort och gott, det smakar inte piss precis. Mycket bra gjort. Billigt dessutom. Maten är också rätt billig. Men det är lite svajigt mellan rätterna vi ätit hittills... Igår beställde jag in en nudelrätt med biff i. Fick en tallrik som såg ut som bajskorvar och snor och slem och binnikemaskar (glasnudlar) och en tallrik soppa som såg ut att vara regnvatten med möglig botten. Väldigt exotiskt, men äckligt. Biffen var tydligen inte wokad utan måste ha legat i värsta långkoket och växte i munnen. Mysigt. Jag fick kämpa för att få i mig det. Jacob hade lite tur - han fick samma rätt men valde ris. Vilken skillnad lite ris kan göra.
Har tyvärr ingen bild på den rätten, men det är nog lika bra för allas skull.

Vi mår bra, har inte åkt på nån skit som svinflunsan eller magsjuka. Ta i trä, hoppas det fortsätter så.

Ha det så bra där i Sverige!
Jag saknar er alla!

Pic of the day: (två bonusbilder)


Nu har Henke och Pepe landat och vi ölade hemma hos deras hotell innan vi drog hemåt till oss för en sväng innan vidare utgång till en bar många samlas vid. Såhär såg vi ut. Verkar som jag är mest teaterapa av oss alla, eller bara jag som fattade att datorn tog fyra bilder på raken? Hm. Nåt svar finns nog inte i nuläget. Men kul hade vi iallafall!

Pepe och Henke (och John som åker i tre) ska ut och resa runt i asien i fyra månader ska också blogga. Deras adress är:
http://backpackingtrion.blogspot.com/

Gaston, du frågade om vi var uppe där. Klart vi åkte upp! Hissen upp var skitsnabb - tydligen ett finskt företag som gjorde hissen. Världens snabbaste dessutom. 60 km/h är inte illa. Ni märker väl hur små bilarna blev... Mäktigt att människan kan bygga så högt. Frågan är om det är någon mening med det. Att vara störst, snabbast, och ja.. sånt där. Känns lite som Taiwans penisförlängare på ett sätt. Fast, det är klart, nån måste vara störst.
Hursomhelst, Taipei har dock inte bara asfalt, vilket ni ser på den andra bilden (klicka på dom för större format):

Ps.
のです。あなたのことを考えています。にもかかわらず、私は島で発見さは、地球の反対側。あなたは特別です。私にとっては。Ds.


Bild of the day: Taipei 101


Jag och Jacob står vid världens näst(?) högsta byggnad Taipei 101. Värt en titt! Nu ska vi se på basketen, Sverige mot Hongkong. GO, SWEDEN GO, SWEDEN!

Haha, vissa företag gör verkligen allt...Harakiri, Mitsubishi...

"Vad fan nu då?" sades det...

... När jag och min kollega Niclas testade videochattar. Det finns en drös därute på nätet. Men vad gör man inte för sina läsare? Vädret var grått ute och grått härinne. Och tekniken var rätt så svart idag. Klart man blir lite sån här:

Lite konfunderad - "Vad fan är det nu då..?" Nejdå. Det var lite upphakningar bara.

Tekniken har utvecklats. Det är mycket skönare att vara döv idag än vad det var för femton år sedan. Mycket är gratis idag. Men det kan diskuteras... Twitter, facebook och allt det där...
Det är mycket online man ska vara idag. Vart är vårt privatliv på väg?
Mitt råd är: Var selektiv med det du vill visa på nätet. Integritet ute på nätet är ännu viktigare idag än då internet var i sin linda. Typ 1995.

Var på Behrn ikväll och såg ÖSK slå Gefle med 2-0. Den nye brassen Adriano kommer att betyda mycket för ÖSK. Kul att se dom spela en mycket mycket roligare fotboll än vad de gjorde... Eh, typ 1995?

Ja, typ 1995. Visägersåva.

Godnatt!


hits