Monty Python...

Monty Python, den sedan länge världskända engelska grupp som tyvärr inte gör nya sketcher idag. Älskar engelsk humor - det är min typ av humor! Killing-gänget, ni roliga, men i det här sammanhanget är Monty Python snäppet bättre.

Härnedan ser ni en sanslös utläggning av Eric Idle! Jag älskar Monty Python - deras humor håller än idag.Tack, Eric Idle, Michael Palin, John Cleese, Graham Chapman, Terry Jones och Terry Gilliam för alla skratt jag kiknat av!

Sömnlös i Örebro

När jag gick och la mig och läste ut boken El Choco, anade jag inte att jag hade en sömnlös natt framför mig - det var varmt och kvavt och inte en enda vindpust kom från fönstren och balkongdörren som jag öppnat för att försöka få in lite "luft".

Men lik förbannat låg jag och vände mig tusentals gånger. Till slut somnade jag. Väcktes nån timme efter. Lite surt, tänkte jag. Gick upp o åt lite frukost och kollade jobbmailen.
En IP* ville avboka och flytta på intervjun vi har imorgon eftermiddag men så funkar det inte. Jag har en massa annat för mig. Men det vill inte alla IP förstå, eller kan förstå, för den delen.

Jag hade ett jobb inbokat, kl 10.45 skulle jag vara där. Det var nära järntorget, vilket tar högst 6-7 min att åka dit. Med cykel. Det första som händer är: Cykelkedjan hoppar ur, jag blev lite stressad och slet med kedjan. Till slut ordnade det sig, sen hann jag bara trampa jag två varv innan cykelhelvetet brakar ihop igen. Blev till och springa till den relativt närliggande cykelbutiken och hoppas på att de fixar det i en handvändning - som de brukar göra.

- Det ser inte bra ut, det tar nog en halvtimma att fixa det, sa den hypertrevlige turkiska mannen inne i butiken. Kedjan såg ut att vara för lång, de skulle kapa av lite så att kedjan håller sig spänd.
Jag förbannade mig själv och tänkte för mig själv: "Vad fan, varför ska du vara ute i sista minuten för?" Men det kunde vi ändå inte veta innan cykeln pajade.


Jag gick till tobakaffären och bad dom att ringa hit en taxi "fort som fan". Men jag var redan tio minuter försen. Om det är någon regel jag har brutit mot, så är det försening. Det är bland de värsta saker man kan göra som journalist - att komma försent.Väl där mötte jag en söt tjej i receptionen och jag ursäktade mig och ville möta IP och hoppades att kunna få träffa honom trots att jag var försen. Hon såg lite undrande ut och kollade upp IP:s inbokade grejer. Det visade sig att jag tagit fel på dag.
- Du ska hit imorgon, 10.45, sa hon vänligt.
Inombords pustade jag ut, men var besviken. Jag hade alltså cyklat sönder min cykel, tagit taxi och kommit fram, bara för att få det pinsamma beskedet att jag helt enkelt tagit fel på dag.
Gjort är gjort, tänkte jag och tog bussen hem. Där var det ett gäng pensionärer som satt o svettades ymnigt i bussen. Jag slogs av den svettfuktiga luften, men framförallt doften av intorkat piss. Någon av dom hade inte tvättat sig noga därnere, eller har släppt till lite under bussturen o pisset avdunstat så snabbt och därmed parfymerat bussen med denna ljuva odör.

Väl tillbaka i cykelaffären mötte jag samma trevliga turk, och han såg ledsen ut.
- Du får nog byta ut drevet därfram och bak. Du har kört slut på både drev och kedja.
*Jag flackar med blicken över cykeln och nickar lite tyst*
- Hur mycket kostar det?
- 350 spänn, sa han och såg beklagande ut.
Jag sa ja direkt och den får jag fixad ordentligt för en gångs skull.


Gick till Coop runt hörnet och där vände det. På något konstigt vis. Kassören var lite disträ: Jag köpte två coca cola-burkar för 7.80 kr. 7.80!? Där hade jag tur. Sen kom jag på att jag kanske ska boka en tvättid - det brukar vara hemskt svårt att få tider direkt. När jag klev in såg jag direkt att lyckan log mig i ansiktet igen - fanns en tvättid kl 16-19 redan ikväll.
Det kunde ha varit värre. Lätt.


IP = INTERVJUPERSON

Vimmelkantig?Än en gång har jag fastnat på en vimmelbild. Är jag så vimmelkantig?

Okej, okej. Den var dålig.

;)

Helgen på Osqvik i bilder (fotograf Jacob Jakobsson)

Andra bloggar med bilder därifrån är:
http://cederstrom.blogg.se/
http://enmadeleine.blogg.se/

Att jag hade kul, behöver jag väl inte skriva - bilder säger mer än tusen ord. Tack alla som förgyllde helgen. Kram på er!

Jag bor i en fungerande biotop.

Jag cyklade hem från krogen idag, där jag hade det trevligt bland annat med Obbe. som just kommit hem från Las Vegas, där han spelade poker i WSOP (World Series of Poker).

Nåväl, till poängen med det här inlägget: Jag cyklade till stan för att möta upp Ludde på Drottningsgatan inför kvällen. Då flög säkert tusen korpar över mitt huvud..! Folk undrade vad fan det var för fråga om. Det undrade jag också.

Sen förflöt kvällen väl, utan djur i sikte. Men på hemvägen small det. Nästan iallafall:
Jag körde nästan över tre harar. De sprang åt alla håll så jag nästan körde över en av dom. Den ena sprang åt vänster och den andra åt höger och den tredje tvekade, precis som jag så den sprang mest i sicksack framför mig. Så när jag försökte väja, så var jag nära att köra över den ena efter den andra, haha.

Det slutade bra; alla kom hem helskinnade.

Det är charmen med att bo i Örebro: Man vet inte vad man möter när man cyklar hem till Rosta. Jag bor i en biotop där djur trivs. Åtminstone harar. De rostar inte sönder här i Rosta, iallafall.

Det känns bra.Till sist:
Nu har jag växlat in mynten. Jag räknade fel - det blev 2113 kr totalt. La till en tia som jag fick idag i växel. Så jag räknade fel på 16 kronor(summan jag räknade iförrgår blev 2087, som egentligen var 2103 plus denna tia jag lade till idag). Rätt bra presterat - när man tänker på hur dålig jag är i matte. :)

Nu börjar suget komma tillbaka!

Suget efter innebandyn har legat o grott i kroppen i ett par veckor nu, men idag kände jag verkligen att "fan, jag vill spela innebandy nu." Och då menar jag nu. En klar signal på att det är nog dags för mig att ge mig ut o börja röra på fläsket lite. Säsongstarten är inte långt bort nu...


Säsongen slutade bra för vår del i SM för döva. Här står jag och kollar på bucklan, som jag fått lyfta i fyra gånger nu. Jag ser gärna en repris våren 2009, då vi lirar på hemmaplan - det vore en dröm. (klicka på bilden för högre upplösning)Kom på en sak till: När säsongen startar så är det den 18:e säsongen jag är aktiv. Jag började i Almtuna 1990. Ett tecken på hur gammal man blivit..!

Cristiano Ronaldos vara eller inte vara i United...

... Det har blivit en fars i tidningarna. Pinsamt för United, men ännu mer pinsamt för C.Ronaldo själv. Han fattar inte själv hur mycket det skadar honom själv.

Min kompis Henrik har bloggat om det i sin nya blogg:
rangfeldt.blogg.se. Och nu har Svennis blandat sig i debatten och det kan ni läsa om här. Svennis har hur rätt som helst, tycker jag. Lägg av, C.Ronaldo och var glad för det United givit dig! Ibland blir jag irriterad över hur rika unga proffs tänker. Jag förstår, alla vill väl lira i Real Madrid någon gång. Men för helvete. Manchester United är en drömklubb för många pojkar också. C.Ronaldo, du kan lira vart du vill när ditt kontrakt gått ut. Eller så köper Real dig för de pengar United vill ha för dig. Så enkelt är det.

Angående de 2087 kronor jag har i växelmynt - det blir nog en klocka eller en platt skärm till min dator. Eller, något annat. Något blir det iallafall.
Kusin Charlotte, banken tar inte så mycket betalt. Jag får en slant över iallafall, hehe.
Och ja, jag ska till Gotland 9-14 aug. Vi kommer att bo i Visby. :)Nåt helt annat - vilket korthus..!
Klicka på länken:http://www.snabbstart.com/film/a336c65fc8

Sjukt, jävla sjukt..!

Jag tog upp min påse som var tung och full av växelmynt som jag har samlat på mig i ett halvår nu.
Idag tänkte jag; det är nog dags att ta itu med den. Jag hade ändå inget annat för mig, så jag började räkna. Och räkna. Förra gången blev det över 900 kronor, men det här är sjukt..!

Jag blev verkligen förvånad över summan: Den här gången blev det hela 2087 kr!

(Klicka på bilden för högre upplösning)


Vad ska jag göra med pengarna, tycker ni?

80-talet - obscen tid?

Att 80-talet var ett säreget årtionde när det gäller kläder och frisyrer vet vi, men här hittade jag en bild på nätet. En påminnelse om hur korta shorts de hade på den tiden. Bilderna är miniatyr, klicka på dom så ser ni bilderna i större format.Vet ni vem han är? Kommentera!
Kolla längden på shortsen..! 80-talet var farligt obscent - eller?Jag själv har lirat i 80-talsstil - i innebandy-finnkampen i Åbo (2005?), där det visade sig att landslaget inte fixat nya kläder, så vi fick lira i gamla undangömda handbollskläder från 80-talet. Men jag drog genast nytta av det som ni ser härnedan:

Ja, korta var dom..! Hårbandet jag bär på bilden var en avklippt t-shirtarm. Haha.
Jag hoppas och tror inte att det där modet kommer tillbaka. Iallafall inte under min karriär. *håller tummarna för det*

Bästa elvan genom tiderna

Det är egentligen ett omöjligt uppdrag att ta ut tidernas uppdrag, men här har jag ändå gjort det, på begäran av Rob L, som ville veta vilka som är bäst genom tiderna enligt mig - här har ni elvan!

3-1-3-3:


Målvakt:
Thomas Ravelli

Kommentar: Självklar tycker jag.

Backlinje (Fr v):
Orvar Bergmark, Glenn Hysén, Roland Nilsson

Kommentar: De alla hade framgångsrika karriärer som varade länge. Roland Nilsson är den bäste högerback Sverige haft.
Glenn den bäste mittbacken. Och Orvar, "världens längsta högertå" ska vara med i backlinjen och täcka för Nackas utflykter på vänsterkanten.

Mittfält:
Stefan Schwarz
Lennart Nacka Skoglund, Nils Liedholm, Tomas Brolin

Kommentar: Schwarz är den bäste defensive mittfältare det här landet haft någonsin. Hård som granit..! Spelade med brutet ben i tio minuter i en VM-kvalmatch. Säger mycket om den smärttröskel han har.
Nackas teknik är odiskutabel. Nils Liedholm får agera playmaker på mittfältet, som den tvåvägspelare han var. Brolin fyller på till höger.

Anfall:
Gunnar Nordahl, Henrik Larsson, Zlatan Ibrahimovic

Kommentar: De alla är självklara. Henke agerar lite bakom dom två storvuxna anfallarna som krutar in bollarna som Henke matar dom med. Givetvis gör Henke egna mål. Det här anfallet skulle göra vilken backlinje och målvakt som helst nervösa.

Bänken: Gunnar Gren, Fredrik Ljungberg, Ronnie Hellström, Patrik "Bjärred" Andersson, Martin Dahlin, Bo Larsson.... Skulle vilja ta ut många till också.

Ja, som sagt ett omöjligt uppdrag..!

hits