ÖDIBF bjöd aldrig på dans - vi vaknade först när festen var över och drickat slut...

ÖDIBF - Åsbro GOIF   4-6 
(0-3, 1-3, 3-0)

Hela matchen fram till slut, oavsett att vi vann i tredje perioden - var vi kassa.
Ja, jag totalsågar ÖDIBF.
Åsbro ägde matchen redan från början, det verkade som om vi inte ville ha bollen i första perioden.
Andra perioden var likadan, men lite bättre. Men för egen del var spelet inget vidare, jag tror jag spelade den sämsta innebandy jag spelat på flera år faktiskt. Jag blandade bra saker med idiotsaker. Enda pluset var att jag inte var inne på många baklängesmål, men jag skapade ingenting framåt, hade knappt ett skott på mål. Visserligen hade målvakten en otroligt bra dag mot oss också, men vi måste bara kunna sätta in ett par mål på våra skott..
Tredje perioden vann vi och det var tämligen rättvist även om de aldrig var riktigt hotade. Jag kan faktiskt inte säga att om vi hade spelat som i tredje hade vi vunnit matchen. Så dåliga var vi.

Min egen åsikt är att tränarna ändrar speltaktik precis innan matchen från vanliga taktiken till 2-2-1 var inte så smart.
Många, inkl mig blev förvirrade. Jag efterfrågar en tydlig spelidé som alla i laget ställer sig bakom OCH kan spela det. Nu känns det som lite panikartat beslutat av tränarna.

Jag önskar en tillbakagång till 2-1-2 i egen zon o 1-2-2 i offensiv zon.
Jag som center gjorde ingen nytta ute på kanten - när jag skulle egentligen styra backarna framför mål.
Det var lite för mycket hawaiibandy idag. Fyfan, jag blir irriterad när jag tänker på det.


Plus och minus:

+ = Pepe och Gustav fortsätter göra poäng och reducerar vår skam - de snyggade till siffrorna med hjälp av oumbärlige Robert Olsson, som låg bakom två av målen och gjorde ett själv. Han är enligt mig den bäste genom tiderna i "döv-innebandy"-kretsar. Han är kapabel att spela i ettan eller tvåan - om han vill.

- = Systemet 2-2-1 går inte utan träning på det. Sen så var det det vanliga... Att några i laget inte spelade bra. Inkl mig. Alla andra måste leverera lite också. Sen så måste Peter Karlsson sluta dribbla i mitten..! Självmordsinnebandy vill jag inte se mer av.


14517-6 Robert Olsson - den bäste enligt mig. Och jag tror många håller med mig.

ÖDIBF bjöd Ekängen på fika i målgården...

ÖDIBF - Ekängen  6-9

14517-4
 Robert Pettersson (nr10)

Det var en rätt tät match där vi hade chanserna men inte målade och tappade matchen genom att släppa in ett par enkla frislagmål - det dödade enligt min mening matchen.

Robert Pettersson hade en dålig dag, Peter Karlsson vrickade foten och fick linka runt - och spelet i övrigt var inte bra. Powerplay var katastrofalt. Man stressade för mycket och hattade lite för mycket med bollen.

Enda ljuset i mörkret var att kedjan med Pepe, Ronny, Gustav fungerade skitbra och stod för alla mål framåt (Gustav 4+1, Pepe 2+3). Man visade att målkungen Henrik Lehtonen inte saknas.

+ = Gusrope-kedjan! Otroligt bra jobbat, men lite för slöa i defensiven.

- = Alla! Målvakterna måste skärpa sig och vi måste täta till läckan därbak.

Såhär skriver tränaren i Ekängen om ÖDIBF i deras hemsida ( de tippade laget sist av alla lag i division 4 Örebro):
10. Örebro Döva IBF - sist i tuffare serie
Kanske är man ute på riktigt hal is när man tippar dessa lag. Jag ska erkänna att jag aldrig sett laget spela live. Tipset bygger på lagets resultat och det faktum att årets div4 blir ett par snäpp tuffare än tidigare. Ifjol hade man endast ett lag efter sig i serien, hopplösa jumbon Hjortkvarn. Kanske underskattar jag lagets kapacitet då man trots sin tabellplacering tog en hel del poäng ifjol. Trots allt var man bara 6 poäng från en 5:e plats i tabellen.

Mycket riktigt skriver han att vi var bara 6 p från en femteplats. Vi hade alledeles för många oavgjorda matcher, bland annat två raka matcher med exakt samma resultat: 8-8, varav en av motståndarna var Brickebacken, som spelar i trean nu. Den andra matchen med 8-8 som resultat kom mot Varberga, som slog oss i första matchen denna säsong. Två bra lag som förtjänar all respekt, men vi kunde ha slagit dom, om vi hade haft en bättre dag.

Jag tror att man inte vet så mycket om vårt lag, men jag konstaterar att vi är ett humörslag, vi spelar bra när vi vill, man har ingen speciell spelide att spela efter förutom en defensiv som tillåter kontringar.
Det problem vi har är när kontringarna inte fungerar, så fungerar inget. Ibland brister det i defensiven också.

Man har inte lika stor bredd som föregående år. Men vi har potentialen att slå alla lag, när vi är på humör.
Det tycker jag är bra, men vi måste bli jämnare i tempot och kunna styra matcherna. Det låter vi motståndarna göra.
Men man ska också tänka på att spelet i division fyra är ofta chansartat. Det är inte som i elitserien, där båda lagen spelar efter misstag motståndaren ställt till med.

Dagens känsla:
Det lag som jag tror vinner serien iår är Lillån.

övrigt:
Till sist vill jag tacka min flickvän Julia, för att du finns!

Ett piggt Varberga slog kobrorna

 MELLRINGEHALLEN 7 okt:
Ett piggt Varberga slog kobrorna i premiären med 9-4.

Kobrorna hade grepp fram till 3-4 sen tappade vi allt även om spelet i andra perioden var starkt, så höll vi inte måttet. Vi hade för bråttom offensivt och några enkla misstag innebar mål i baken.
Varberga hade inte vunnit mot oss på två år, men den sviten bröts och det är bara att gratulera Varberga till en rättvis seger - de snurrade friskt i vår zon varav vi blev stillastående som statyer. Vi ställde upp med två femmor vars inte klarade av att producera.

***

Vi hade rätt mycket chanser trots förlusten och siffrorna ljuger lite - det hade mycket väl ha kunnat stå 8-9 till dom. Men det var deras match, de förde matchen stora stunder och var mer pigga i benen.
De började med att göra 3-0 rätt snabbt, sen kom vi tillbaka och reducerade till 2-3 men fick jaga resten av matchen och det är vi inte bra på, vissa grabbar viker ned sig i laget då. Kanske på grund av bristande närvaro på försäsongen - men mest av allt saknade vi Robert Olsson som var på konsert med Di Leva(!).

Vad var:
+ = Ronny Hurtigs mage verkar läka bra och han orkade hela matchen som back, det är positivt!

- = Att vi inte vann och allt det där... Skit...

Övriga ÖDIBF:
Damerna föll i sina båda matcher, sifforna landade på 11-5 och  15-1.
Men värst var juniorerna som föll med hela 0-37(!) mot ÖSK vit (klubbrekord)
De spelade med fem man på planen...


ÖDIBF ångar på...

14517-2

Det är dags. Nu tillkännager jag spelarlistan för ÖDIBF 2005/06.
(OBS. Den är skriven i nuläget: mycket kan hända under en säsong
och jag skriver listan utan att ha fått nån officell laglista, så ta uppgifterna med en nypa salt)

Målvakter: Denis Arnatouvic, Simika Kojic, Mathias Öjerstam.
Backar:  Nicklas Carlsson, Ludvig Norberg*, Anders Johansson, Jimmy Borg, Edward Nyman
Centrar:  Edward Nyman, Robert Olsson, Ronny Hurtig, Tomas Lagergren
Ytterforwards: Robert Pettersson, Peter Karlsson, Tomas Lagergren, Patrik Peltola, Peter "Pepe" Bergkrantz, Gustav Wikberg, Erik Israelsson*, Ludvig Norberg.

*
de i kursiv stil är de som kan också spela på den positionen.
*de i fet stil är de enligt mig nyckelspelare i laget.
de jag har markerat med * tror jag på iår, dvs. att de får sitt riktiga genombrott iår.

Utöver det, vill jag gärna skriva lite om några av spelarna:

Robert Pettersson, född -83: Har utvecklats rätt mycket de år han spelat med oss nu och kommer att bli intressant att följa under säsongen. Ifjol gjorde han massvis med poäng och delade även utvisningsligan(!) med Henrik Lehtonen :). Är som en kobra - hugger till när man minst anar det.

Robert Olsson, född -75: nån 30 års-kris ser jag inte av, han är fräschare än någonsin. En renlevnadsman. Han kan inte minnas när han sist åt en pizza. Han lever numera på fibrer... Det ger gaser i magen, fråga inte hur det luktar... Jag lider med hans fästmö, Marina..! Han ska egentligen spela på en mycket högre nivå än div 4. En klasslirare som lätt hade lirat någonstans i förbundserierna (div 2 och uppåt). En allroundspelare som lever på sin snabbhet.

Erik Israelsson, född 1987: En mycket pigg forward som egentligen kan allt redan nu. Lite valpig ibland, men det kommer med åldern. Mycket bra spelsinne. Spelar fotboll i Latorps IF i div 5 också. En spelare klubben hoppas mycket på.

Simika Kojic, född 1981: Målvakt som kommit tillbaka efter några års uppehåll. En spännande målvakt som är helt annorlunda mot Denis som lever på sina reflexer. Han lever på sin storlek och har tränat lite med Varberg i unga år. Flydde från kriget i Jugoslavien, där han hade ett liggande ungdomskontrakt med Röda Stjärnan(!) i fotboll. En spektulär målvakt som har temperament.

För övrigt hoppas jag att jag får spela hela säsongen utan problem med skador och sjukdom - och hoppas att slippa gnaga på bänken...
Det blir en rolig säsong, det här.

Det är gratis att kolla på våra hemmamatcher.
Dock så börjar vi borta mot Varberga på fredag, den 7 oktober kl. 19.00.
De har inte slagit oss på två år. Den sviten tänker vi hålla.

Kom dit och heja på oss!hits