Next stop...

... Uppsala.

Är inte så uttrycksfull just nu. Hehe. Målet är alltså bara Uppsala. Inget annat.

Trevlig helg!

Nära döden-upplevelse

Jag är utarbetad. Jag har jobbat och jobbat och bara gjort det jag måste. Imorse försov jag mig nästan till bildknäcket jag skulle på. Hann dit i tid och gjorde mitt jobb. Även om det kanske blir skit. Stod där och var nyvaken och ofokuserad.

Tur det finns autofokus i kameran. Men är det så bra att gå på automatik? Det fick jag erfara idag:
Jag blev nästan överkörd på hemvägen.
Jag sneddade över övergångstället, och hade gjort en snabb titt över axeln. Ingen bil. Plötsligt dök det upp en stor SUV som svischade förbi mig med bara centimetrar från mig, snett bakifrån. Hade den träffat mig hade jag varit död nu. Jag kan ha kollat lite slarvigt, men han/hon körde FÖR FORT. Bådas fel tror jag.
Jag vet inte vad han där uppe vill säga, men jag ska nog ta det jävligt lugnt nu...

I all hast...

Imorgon är det deadline. Och jag är inte riktigt färdig. Som vanligt med andra ord. Det känns ändå ganska ok.
Ska spela match ikväll - igen. I Lekeberg, av alla ställen... Matchen i tisdags, ja. Vi förlorade med 8-6 och jag fick spela ytter, center, back och var kapten i Nickes frånvaro. Kändes kul, men lite rörigt med positionbytena. Jag är som Zlatan, vi är båda temperamentfulla och födda -81. Och så e vi ersättande kaptener... Han har sina armbågar, jag mina knän... Just det! Det Zlatan kan göra med en fotboll, kan jag ehrm... Göra med en innebandyboll!Idag hände det något ovanligt: Jag blir intervjuad. På TV. Det är inte ofta man blir det.
Programmet jag deltar i heter Teckenspråksland, ett program för grundskoleelever på teckenspråk. Det spelades in innan midsommar, så jag mindes knappt vad jag svarade. Jag var stel som en pinne tycker jag, man glömmer att man ska överdriva kroppspråket lite i TV... Man hinner glömma mycket på fyra år - för er som inte vet, så jobbade jag framför kameran hösten 2004 som vikarierande nyhetsuppläsare på Nyhetstecken.

Nog med skitsnacket. Ni som vill se programmet:
Klicka på länken härnedan. (OBS! Det öppnas direkt i Windows Media Player): 
 
http://www.ur.se/global/Templates/Asx.aspx?ProductID=147391

PS. För er som inte har humor: Det med Zlatan och jag var bara på skämt. Självklart är jag hur oteknisk som helst. DS.

saxat ur Tjuvlyssnat.se

Haha - någon har visst missat något:

Den som lever får se Nyhetssminket, TV-huset, Stockholm

Två sminköser, ~60 och ~20, sitter och pratar.
Den yngre pratar om att tjäna ihop pengar för att göra en laseroperation av synen. Den äldre avråder detta bestämt.
Den äldre kvinnan:
Laser? Det kan du väl ändå inte göra? Sånt där trams funkar inte. Du borde gå till en akupunktör, eller min zonterapeut! Synen har med levern att göra, ser du.

Nostalgitripp på Google


Klicka på bilden för förstoring.

Googlade lite på "innebandy" för att få inspiration till en eventuell ny logga till SDI Innebandy. Hittade en gammal bild, bilden andas verkligen slutet av 80-, eller början av 90-talet! Jolly-klubbor och sunkiga gympakläder. Gympahallarna på den tiden var verkligen sunkiga.

Målvakten hade bara hjälm eller mask. Och målen var inte lika stora nånstans. Jag hade glömt hur jävla små klubborna var. De var också böjiga som fan. Jag är glad för att innebandyn har utvecklats sen dess. Har numera innebandyklubbor som e 100 cm långa. Vill inte få ryggskott, haha.

Jag glömmer aldrig min första innebandyklubba. En svartgul klubba av märket Jolly med neongult blad. Man gjorde många assist o mål med den på skolgården. Efter lite googlande hittade jag en ungefär likadan - en innebandynörd som fotat sin avlagda klubba. Jag tror bestämt att jag har min gula jolly någonstans i förrådet som vi kallar Vita huset hemma i Uppsala... Ja, jag får undersöka saken nästa gång jag är hemma.

Klicka på bilden för förstoring.

Körsbärsöl och skinnpajI helgen hade jag fest härhemma. Tack alla som kom! Jag hade roligt. Hoppas ni hade lika roligt också. Flaskan ni ser ovan testade jag och Henke. Öl med, tro det eller inte, körsbärsmak o lite till(!) Kändes som att vi drack öl blandad med saft..! Flaskan heter Cuvée René och är från Belgien. Finns tillfälligt på systemet för runt 70 spänn. Hur den smakade, får ni allt testa själva!

Spelade två matcher på två dagar i förra veckan (torsdag, fredag). En vinst, en förlust. Spelade center i den första matchen hemma mot Lillån och är nöjd med vår insats: vi vann med 8-7. Vi kunde dock ha kanske halverat baklängesmålen. Nästa dag rasade allt borta mot Silvergruvan: Vi hamnade fel redan från början. Deras målvakt var sjukt bra: Vi sköt hur jävla mycket men satte bara ett mål. De satte sina chanser, och vi saknade Denis i mål. De vann med hela 9-1. Så kan det gå ibland.

Jag fick kliva bak ett steg och spela back resten av matchen när Obbe var tvungen att kliva av. Det var också en gnällig och ganska bråkig match med fula efterslängar åt båda hållen. Jag satt 14 min på botbänken efter en horribel utvisning på 10+2, som givetvis var för hårt dömd. Jag blev tacklad in i väggen bakifrån och domaren jag såg gjorde ingenting. Jag blev förbannad i stridens hetta och sparkade till sargen och då visade domaren bakom mig ut honom - och mig. Han fick en tvåa för hårt spel och jag 10+2 min för osportligt uppträdande... Suck. Sen tog jag en tvåa i slutet av matchen. Inte ofta man får sitta på botbänken så länge som jag gjorde i Silvergruvan.Annars då? Jodå, häcken full på jobbet. Jag springer som i ett ekorrhjul. Ena dagen är det roligt och man orkar med mycket - andra dagen tycker man att det suger. Jag vill gärna få avlastning.

Hur var det med historien om min bortsprungna skinnpaj på Firmis?
Har köpt en ny skinnpaj, för de pengar de ersatte mig med. Men är inte helt nöjd, den passar inte mig lika bra som den förra gjorde. Men jag vänjer mig nog.

Ska upp tidigt och hoppa in i ekorrhjulet igen. Min chef kommer hem från en kombinerad historie- och whiskyresa i Skottland. Gissa någon, vem som hade velat byta med henne?

hits