Trevlig Valborg...

... Önskar jag Dig och de Dina! Kungen, om ers höghet (man får inte dua vetniväl) läser min blogg - grattis på födelsedagen!

Ikväll blir det grillfest hemma hos Mallie och Johan. Sen blir det förmodligen utgång nånstans. Det får bli nåt spontant där, tycker jag. Håll i hatten - här kommer jag!

Tack Poltrago (du är kung) och Litto för kvällen igår! Henke, du får också ett tack för sällskapet på det där stället vid hörnet längst ut där vi testade en sak. Haha.

OA Andersson: Hur ett barn ser världen.(När det har skurit sig i fingret, när det ser ett djur, när det ser sig i spegeln, när det kommit in i skafferiet, när det får en kringla, när det får ölsupa, när det får en hund)

Vilken tidlös illustratör Oskar Andersson är/var! (Vad ska man säga om en tidlös död person?)
Denne legend blev tyvärr bara 29 år. Han sköt sig 1906. Denna odaterade illustration är då en bra bit över 100 år! Helt otroligt.
En annan briljant teckning är Mannen som gör vad faller honom in:

Haft en djup bloggsvacka, men här kommer en liten rapport...

... Till och börja med. En comeback är förstående.Matchen blev en succé! 600 kom, vi fick in 40 000. Nu har vi spelat in totalt 80 000 på två matcher.
Matchen förlorades med 23-7... Michael "Kaka" Rasi var Patrik Allstars gigant med 3 mål 2 assists. Bra fiskat, Rasi!
Det är ändå inte där matchen ska vinnas utan den utanför planen - den mot cancern.
Och vi har som sagt fått in 80 000 som kan hjälpa cancerforskningen i deras arbete, vilket känns jättebra. Vi gör något kul för en god sak. Det kan inte bli bättre än så!

Satt bredvid Robert Nordmark och mittemot Tommy Sjödin på banketten. Var jättetrevligt! Fick tipset att besöka Lugano när jag är i Schweiz nån gång av Sjödin. Det var nämligen hans bästa tid som hockeyspelare. "Bästa stället, bästa käket, bästa miljön man kan bo på ute i Europa! Ett måste!" sa han.
Sen tog kvällen skruv när vi gick vidare till Flustret. Bland annat bjöd Nordmark på en show modell större. Har nog aldrig skrattat så mycket med (eller snarare åt) ett NHL-proffs! En helt sanslös kväll - den kommer jag att inte glömma i första taget.En liten sammanfattning på vad som skett:
Innan påsk hade jag en härlig tvåtimmars promenad med N och hunden Q, en mysig hund i sina bästa år. Att han varit galen bara nån dag innan av alla löpande tjejhundar och hade sovit nada och bara pipit utav helvete märkte man inte alls av.

Sen fick jag besök av mina föräldrar på påskafton och helt spontant sa jag till dom att jag ville snygga till min balkong - sagt och gjort, vi fixade till den och köpte in ett nytt bord och stolar. Inne i IKEA träffade pappa på en gammal kollega till honom som jobbade på en annan tidning i hans koncern. Det visade sig att han gift sig med en tös från Gotland och att pappa kände till folk hon kände på Gotland. Världen är bra liten ibland..! Nu kan jag käka frukost där, vilket jag självklart gjorde imorse:
Jordgubbskräm med mjölk - det är sommar för mig.

Sen blev det Västerås där jag hade en av de bästa påskmiddagar jag haft. Sen har jag hunnit ta en deadline till - orsaken till bloggtorkan. Men nummer 3 kommer att bli grym. Direkt efter deadlinen blev det grillpremiär hemma hos mig. Det var härligt. God mat, rödtjut och bra sällskap. Det är svårt att inte trivas då. Jag är glad för det lilla.

Sen lyckades jag få min första bot. Det som cyklist. Jag och Henke sneddade över den enkelriktade cykelfilen via viadukten vid Örebro Södra station, vi tänkte oss en snabb sväng med näsan mot Ånstagatan. Icke sa Nicke. Två poliser väntade runt knuten där de hade sällskap med en handfull andra numera kriminella cyklister. De vinkade in oss. 500 spänn, tack.

Träningen är igång inför SM men det märks på oss i laget att säsongen har varit för lång. Ett SM på andra halvan av maj, det är ingen höjdare. Men väl där på planen när man möter Hephata och de andra lagen - då offrar man sina hörntänder för sitt lag. Vi ska försvara vår titel på hemmaplan vilket blir tufft som fan, men vi har inga planer på att släppa från oss pokalen. Glöm det.
Jag och grabbarna med pokalen ifjol. Den ska fortsätta vara där den är - i vårt prisskåp! Är det tänkt.

Sist men inte minst:

Mamma och Pappa - Tack för att ni finns! Ni är bäst!

Idag smäller det


Ni som är i Uppsalatrakten eller har möjlighet att ta er till Uppsala, åk till Gränbyhallen  idag och se oss spela för minnet av vår lagkompis Patrik som dog i leukemi för tio år sedan! Vi möter Hockeyhjältar, vars lag består av Per-Erik Eklund, Willy Lindström, Tommy Sjödin och Pär Djoos och många fler.

En sevärd match alltså.

Matchen börjar kl 15.00, biljettkassan öppnar kl 14.00. Kaffe och dylikt säljes billigt. Allt går oavkortat till blodcancerfonden.
VÄLKOMNA!

Jag ser Dig.

Där vi kan gå hand i hand,
Kan vi sluta våra ögon.
Och somna hand i hand,
med Dig i mina ögon -
som alla kvällar innan:
Med Dig fäst på näthinnan.

När jag sluter mina ögon
ser jag bara Dig.
När jag öppnar mina ögon
söker jag bara Dig.

Godnatt.

Uppsala


På tågstationen möts man av denna syn - då vet man att man är i Uppsala: Folk parkerar där det passar.

Det är inte av bekvämlighetsskäl folk gör det. Det är så många cyklar att man får parkera där det passar. Slottet och domkyrkan i all ära, men bilden ovan är så Uppsala för mig.Jag är hemma i Uppsala hos föräldrarna och jobbar härifrån men nån vila har jag inte fått, känns det som. Mejltrafik i 200 km/h igen alltså. Solen skiner ute. Jag vill chilla, som jag brukar göra härhemma. Fast jag kanske inte ska klaga - jag har ett jobb till skillnad till andra som hänger löst på sina jobb i denna finanskris. Man ska vara glad för det lilla man har. Det är jag, tro inget annat. Det är bara känslan av att jag hamnat i ett ekorrhjul som jag inte gillar.
Match mot Röda Armén

Detta hände igår kväll:
Precis hemkommen från Leksand - när jag kom i princip direkt därifrån hade jag ingen aning om att vi skulle träningsspela mot Almtunas veteraner, Red Army. Väl framme letade jag i omklädningsrum efter omklädningsrum var grabbarna var. Till slut hittade jag dom och spelade matchen. Vi förlorade med 8-12, om jag minns rätt.

Det var kul att spela en hel match, mindre kul var att mina skridskor var slöa igår. Lånade Wattmans klubba efter halva matchen med min gamla klubba, som sög. Blev plötsligt bättre. Höll på att göra ett mål, men Jocke Rengren i målet gjorde årets TV-räddning...
Frej såg fortfarande ut som en sliten (men mycket bättre) NHL-back. Sahlström snurrade som vanligt och åkte slalom vid ett tillfälle. Drutten kom och lirade i hängslen och var bra som vanligt. Han är inte med på lördag. Ett avbräck. Wattman dök upp, roligt! Granath var ett offer för Röda Armén. Jalstrand gjorde några Hasek-moves, vilket var snyggt men kanske inte så effektivt vilket syntes på måltavlan: 12 mål i baken...
Mackan var bra. Brink spelade smart igen (som om det var nåt nytt). Rasi hade fortfarande leopardmönstrade handskar och han är inne i ett stim: Målformen är det inget fel på.
Imorgon: Sista träningen innan det smäller på lördag. Innan dess väntar lite jobb.


Henke o jag smått dragna på Kristofers och Matildas fest i lördags. Fotografen Pepe var ännu mer dragen (märks det, någon?).

hits