Nyår i matens tecken
- God fortsättning på er alla!
Jag har varit lite away från internet både över jul och nyår.
Var hemma hos föräldrarna i Uppsala i en vecka över jul (julaftonen tillbringades dock hos morbror i Västerås) och loggade faktiskt inte in på nätet hela den veckan: skönt. Internetfria vardagar borde det bli fler av iår - det är nog lite mer hälsosamt att surfa lite mindre än vad jag gör numera...
Nyårsaftonen och nyårsdagen och den 2 januari tillbringade jag med några vänner (vi var 15 st och en hund) i två stugor i Ånnaboda. Vi hade hyrt två stugor och bullat upp lite med massa öl o mat.
Maten stod jag och Johanna för: en tre rätters-middag blev det:
Förrätt (tre olika snittar):
Skagentoast, honungmelon med serranoskinka och löjromssnitt på salta kex.
Huvudrätt:
Pepparbiff med bakad potatis och Johannas goda skysås.
Efterrätt:
Vaniljglass med ljumma hallonbär och Noblessechoklad.
Till dryck blev det cider, rött vin och medtagen egen dryck.
Sent på kvällen (läs: natt - jävligt nattlig tid) stod Thomas I för grillen - Ånnacorner kallade vi stället.
Sen fick jag iklä mig i rollen som sunkig pizzabagare åt folk dagen efter - där det serverades tortillapizzor av mig: Vesuvio, Hawaii, Capricossa och El Tomato och så Ånnaboda special (med allt på). Ånnaboda special var klart populärast.
Hela helgen var lyckad. Snön kom - där hade vi tur. Vi hade ett snöbollskrig på nyårsdagen som varade ett bra tag.
Vi blev lågstadieungar på nytt när vi använde Thomas I presenning som pulka på kvällen.
som mest var vi åtta som åkte i den - samtidigt :P
Lite bilder:
Förrätten och efterrätten. Huvudrätten fotades aldrig :P Den hann bli uppäten innan, förstårni..!
Le Chef-arna Tomas och Johanna med efterrätten.
Det åts och dracks nyårsnatten lång - Här är det Ludde som håller låda.
Ulf har tagit sig öl över huvudet. Rangfeldt håller med.
Jag i aktion i snöbollskriget.
Ni alla som var med dessa dagar - TACK FÖR ALLT!
Jag har varit lite away från internet både över jul och nyår.
Var hemma hos föräldrarna i Uppsala i en vecka över jul (julaftonen tillbringades dock hos morbror i Västerås) och loggade faktiskt inte in på nätet hela den veckan: skönt. Internetfria vardagar borde det bli fler av iår - det är nog lite mer hälsosamt att surfa lite mindre än vad jag gör numera...
Nyårsaftonen och nyårsdagen och den 2 januari tillbringade jag med några vänner (vi var 15 st och en hund) i två stugor i Ånnaboda. Vi hade hyrt två stugor och bullat upp lite med massa öl o mat.
Maten stod jag och Johanna för: en tre rätters-middag blev det:
Förrätt (tre olika snittar):
Skagentoast, honungmelon med serranoskinka och löjromssnitt på salta kex.
Huvudrätt:
Pepparbiff med bakad potatis och Johannas goda skysås.
Efterrätt:
Vaniljglass med ljumma hallonbär och Noblessechoklad.
Till dryck blev det cider, rött vin och medtagen egen dryck.
Sent på kvällen (läs: natt - jävligt nattlig tid) stod Thomas I för grillen - Ånnacorner kallade vi stället.
Sen fick jag iklä mig i rollen som sunkig pizzabagare åt folk dagen efter - där det serverades tortillapizzor av mig: Vesuvio, Hawaii, Capricossa och El Tomato och så Ånnaboda special (med allt på). Ånnaboda special var klart populärast.
Hela helgen var lyckad. Snön kom - där hade vi tur. Vi hade ett snöbollskrig på nyårsdagen som varade ett bra tag.
Vi blev lågstadieungar på nytt när vi använde Thomas I presenning som pulka på kvällen.
som mest var vi åtta som åkte i den - samtidigt :P
Lite bilder:
Förrätten och efterrätten. Huvudrätten fotades aldrig :P Den hann bli uppäten innan, förstårni..!
Le Chef-arna Tomas och Johanna med efterrätten.
Det åts och dracks nyårsnatten lång - Här är det Ludde som håller låda.
Ulf har tagit sig öl över huvudet. Rangfeldt håller med.
Jag i aktion i snöbollskriget.
Ni alla som var med dessa dagar - TACK FÖR ALLT!
Kommentarer:
Postat av: elsa
ni verkar verkligen haft skoj! :)
Postat av: Kristofer
Trevliga pics! God fortsättning ska du ha med!
Trackback