Idag är en speciell dag.I somras spelade jag minigolf med några polare. En av banorna hade en rouletteskiva som hål. Jag slog, och bollen snurrade runt och - stannade på 27. Iår blir jag nämligen 27. Närmare sagt - idag. Tjugosju år gammal (eller ung).

Ja, 27 den 27:e december. Känns speciellt. 27 år sedan jag föddes en kall decembermorgon. Nåväl, nog med sifferorgier. Jag kunde inte låta bli. Hursomhelst. Jag är 27 år idag, den 27:e. Det är 27:e gången jag firar min daaag. Den här dagen är bara min. Min. Det är den 27:e gången jag har bara min dag.
Men jag säger grattis till min fasters man Johannes, som har namnsdag den 27:e december: Grattis på namnsdan. Den 27:e december är för övrigt årets 361:a dag. Apropå ingenting.

Den här dagen, för 27 år sedan, dog min mammas farmor, Signe. Samma dag jag föddes. För 27 år sedan hände det här.
Och det där - dramatiska händelser som jag själv kommer ihåg:
27 dec 1991, när jag blev tio år gammal kraschade ett plan i Gottröra.
27 dec 2007, Benazir Bhutto mördas i ett attentat.

Talet 27 är förresten släktens födelsedagsdatum: Mamma Ewa fyller den 27 februari, kusinerna Marie 27 juli, Daniel 27 november. Marie fyllde förresten 27 år iår också. Grattis i efterskott!


Lite matte: multiciperar man 27 med 27, får man fram talet: 729. 27+27 = 54. 27 delat med 27 blir ju 1.
Så nu har jag också nämnt siffran 27 gånger i det här inlägget. Bara för att: Det är en speciell siffra för mig:Till sist:
Tack N, för att du finns!

Sådan far, sådan son. Sägs det...


Kära Mamma och Pappa.

Pappa står modell när mamma fotar honom (Eller, okej, han står bara där).

Det är ett släktdrag: Vi är vackra som modeller. Vi är snygga i den här släkten.
Det är bara en slump att vi inte jobbar inom modellbranchen. Faktiskt.

Ni som blir direkt upprörda och håller inte med, tror jag ni har missförstått det här inlägget. En aaaning. Ta en skopa humor och läs det här inlägget en gång till, gärna med glimten i ögat, så kommer det att gå bra, ska ni se...

Dagens skratt i familjen Lagergren:
- Var är du stamkund?
- iii..i..i...i.... IIIIIIICA!


God fortsättning!

Blooper och recept från Julsmak-programmet igårBjuder på en blooper från programmet igår. Och så får ni receptet, ni som är nyfikna.

LINGONFUDGE MED KOKOS
(ca 60 st)
5 dl mjölk
7 dl strösocker
1 dl kakao (70%)
2 krm salt
50 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl vaniljsocker
1 dl tinade frysta lingon
1/2-1 dl kokoschips (kokosflingor går bra)

Såhär gör du:
1. Häll mjölken i en rymlig och tjockbottnad gryta. I med socker och kakao och salt.
2. Låt koka upp och vispa. Inga klumpar ska finnas. Låt koka kraftigt i 30 minuter.
3. Kontrollera med kulprov (exempel: Häll en klick fudge i ett glas med kallt vatten. Går den att forma till en kula är smeten färdigkokt, annars kokar man tills man kan göra en kula av smeten). Smeten ska vara tjock och bubbla med stora tunga bubblor när den är klar. Då drar du grytan från värmen.
4. Vispa ned smöret och vaniljsockret. Vispa ordentligt i en minut. Rör i lingonen (eller så kan du strö över dom när ni häller i smeten) och häll över smeten i en bakplåtspappersklädd form, ca 25 diameter i diameter. Strö över kokos på smeten (smeten stelnar fort).
5. Låt fudgen stelna och skär därefter bitarna i önskad storlek. Varva gärna lager av fudge i burkar med smörpapper mellan.
Förvara dom i skafferiet - eller där ni har det svalt. De håller i två veckor.
Lycka till!

Mat-Tompan


Julsmak - lingon och kokos kan göra underverkBara här på tompan.blogg.se! Se årets matprogram: Julsmak, med Mat-Tompan!

Mat-Tompan ställer bara upp en gång, så passa på och njut av hans första och på samma gång: sista kockprogram. På menyn i programmet står fudge med lingon och kokos.
Se och njut av detta mästerverk till matprogram! (Låtsas att ni ser på ett matprogram från 1970, på tal om bildkvaliteten)


God Jul!

Legender som ser slutet...... På sina karriärer. Vad händer sen?
Iallafall. Det blir tomt utan dom den dag de lägger av...

Svaret är... Leif "Loket" Olsson!


Visst har ni sett ansiktet förut? En rultig flintis som ägde tv-tablån på lördagskvällarna. Idag skulle det aldrig gå. Jag krängde Bingolotter åt honom på den tiden. Kan man säga. Som pojkspelare i Almtuna var det en självklar sak att göra. Att kränga bingolotter och fixa pengar till klubben.

Jag var inte ensam om det. Massor av ungar ute i idrottsföreningarna stod ute och frös utanför affärerna och skrek: "Biiiingolotter!!" (barnarbete, någon?). Sen fanns det ungar som hade anställda. Jag hade min pappa som anställd. Han krängde dom på sitt jobb och vi drog in en del. Sen va ju halva riket hemma och spelade för fullt! Jag vet inte hur många gånger vi i vår familj fått bingo och jag skrikit åt pappa eller mamma att springa och ringa! Men rätt snart upptäckte vi att det var omöjligt att komma fram. Så vi nöjde oss med den tusenlapp (eller var det en femhundring?) som man vann istället. Det är kanske bättre än 50 kilo kaffe (fast pappa kanske skulle bli salig, som den kaffevän han är). Det är ganska opraktiskt. Någon som har plats för 50 kilo kaffe i sitt skafferi? Nej, just det.

Hursomhelst:
Youtubade på Loket och hittade ett roligt klipp (obs. skrikig bakgrund. Man fattar inte att sånt var modernt för bara tio år sedan!!)
http://se.youtube.com/watch?v=O6m3KPWeAkc

Det finns många sätt att bli folkkär

Men det är svårt att bli folkkär. På riktigt.

Den här mannen har lyckats bli ordentligt folkkär. Vet ni vem det är?
Denna man har varit inne i våra vardagsrum under nästan ett decennium. Denna man har också varit ute och dömt på världsnivå i en känd sport. Vi som är lite yngre visste kanske inte om det. Men kom igen, vet ni vem denna legendar är? Kommentera!


Legenden i egen hög person.

Perspektiv

Det är kul att se saker i olika perspektiv och att sätta saker i olika sammanhang. Tycker jag iallafall.

Detta är hisnande - den italienska fotbollsklubben Juventus FC i Serie A har fler fans än vad det här avlånga landet har i antalet invånare. En miljon fler dessutom..! Kära vänner, på denna jord har vi härmed fler juve-fans än det finns svenskar. En imponerande bedrift, måste jag säga!

Klicka på länken så får ni veta mer.
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/sportchansen/article4017741.ab


Vad ska man säga...

Den finske mannen i klippet kan halsa. Och det ohälsosamt mycket.
Oh, Perkele! säger jag.


En fördel med att halsa en flaska direkt är att man slipper diska glasen efter festen. Han har ändå inte tid för sån skit:
Han är antaligen någonstans på ett sjukhus och magpumpas efter denna flarra Leijona...
Alkisbeteende, någon?(Lade också märke till hur sorgligt inredd lägenheten är. Alla pengar måste ha investerats på denna bränsle.)

Frånvarande

Tankarna far runt i huvet, helt ofrivilligt (kanske inte) har jag fått fjärilar någonstans i magtrakten och tankarna har fått för sig att banka vett i mitt huvud. Om det är vett, vet jag inte. Det vett jag har är nog inte mycket att ha. Haha. Skämt åsido.

På sistone har jag:
Varit förkyld till och från. Jag tror att det är dessa bevingade lustigkurrar som tagit sig in utan ett enda tillstånd i min kropp, som är de skyldiga. Ibland känns det bra, men just nu tvivlar jag. Fast jag är säker på min sak. Men ändå... Jag får väl hållas. Låta dom flyga runt i huvud, tills jag blir åksjuk.

Vi åkte på storstryk mot Lillån igår, med 16-5. Vi åkte nog på en kollaps. efter fem raka vinster. Jag deltog inte, var i stockholm på julbord och jobb. Är min frånvaro så betydelsefull? Jag hoppas både det, och ändå inte. Ni fattar väl att jag inte överskattar min egna betydelse. En man gör inget lag.

Jag ska tillbaka till Örebro om ungefär 38 minuter. Först lite makaronilåda och svartvinbärsdricka till. Det är inte så dumt, hoppas det stillar mina sinnen.

Tills dess säger jag att jag längtar. Jag hittar inte orden just nu: De bevingade har tagit dom.
Just nu når jag inte dom. Återkommer.

Lustigaste loggan


.. Jag sett på länge!

Den skulle passa bra för en fotbollsklubb för hörselskadade - VA FC.

Tänk er snacket på mittfältet, mitt under brinnande batalj:
- Passa!
- Va?
- PASSA FÖR HELVETE!
- Vasaru?


Därför skulle VA FC passa bra som klubbnamn. Helt politiskt korrekt är det inte, men ha lite humor?Loggan tillhör Valenciennes FC, som lirar i den franska ligan Ligue 1.

Grattis...

IKEA på 50-årsdan då det första IKEA-varuhuset invigdes i Älmhult!
Jag gillar inte att göra reklam, men IKEA har verkligen betytt mkt för oss svenskar, både härhemma och ute i världen.
Tack, Ingvar Kamprad, för att du kom på iden.


Ingvar Kamprad, IKEAs coole grundare, 82 år ung.

hits