Cogito ergo sum

Ja, gott folk. Det betyder ungefär: Jag tänker alltså finns jag. På latin.
Jag undrar om det verkligen stämmer. I alla fall.

Nu är det såhär:
Jag tänker på Dig. Alltså finns jag för Dig.
Men existerar jag för Dig?


Ni andra - god natt!Såg ni...... Denna spelare stå upp för nationalsången inför matchen? (nåja)
Det får stanna vid en dröm. Tur det kanske. För Sverige. Jag suger i fotboll. Min högerfot duger till att lägga passningar. Inte så mycket mer. Är kass på huvet, har ingen vänsterfot... Ja, ja. Nog om det.

Matchen? Den stannade också vid en dröm. En våt dröm om final. Men jag är jättestolt över grabbarna som vände, lika besviken är jag på baklängesmålen. (Bjärsmyr, vad fan tänkte du med?)
Vi flippade ur när de gjorde 3-3, jag och Gaston. Det där laget viker aldrig ned sig. Det bådar gott inför framtiden för svensk fotboll!

Det var hursomhelst en skön dag igår. Sol, grill och lite bärs. Och fotboll på högsta nivå. Som avslutades med en öl på Olearys. Imorse vaknade jag något blytung. Men till lite sol. Det är ju inte fel det.

Lite bilder från gårdagskvällen:


Grillmästaren själv, Gaston, Lapin Kulta och så ryggbiffar på rygg, klara för att ätas.

Ikväll blir det nog grill igen. I solen. Tror dock jag tar cola ikväll...
Lite inlägg om vad jag gjort på sistone, kanske kommer. Kanske. Har lite bloggsvacka. Men det kommer.


En skitdag. Riktigt jävla skitdag.

Jag känner att jag kanske inte får som jag vill. Vissa dagar grinar oturen mig i ansiktet. Och det har ett jävla flin, ska ni veta.

Ja, ja. Klarspråk:
Haft en skitdag, den började kanske mer igår: Då tappade jag datorn lite grand i golvet. Imorse var datorn död.
Strömuttaget i datorn hade lossnat lite. Blev tvungen att lämna den på lagning.
Kostnad: minst två lakan plus arbete bla bla.
Fick ett klassiskt standardsvar av killen i butiken:"Vi vet inte när den kan vara fixad. Allt beror på när reservdelarna kommer in. Det är inte säkert att delarna finns i landet."
Vissa dagar ligger man på minus. Men. Som tur kunde jag iallafall säkra bilderna idag. Alltid något. Det lilla.

Nu använder jag min nöddator - min trotjänare från 2000. Med CRT-skärm med för bra svärta på skärmen. Man ser ingenting emellanåt. Lite kul är det trots allt.
Startade upp den. En sak var sönder. Tangentbordet. Jag konsulterade Clas Ohlson för att köpa ett sånt billigt tangentbord med gammalt uttag (läs: PS/2) för 69 spänn men den funkade inte ens, så jag fick åka tillbaka o köpa ett annat för 99 kr. Mannen i kassan vägrade ta emot den första jag köpte trots att jag hade kvitto på att jag hade köpt den samma dag. Han skrev ordagant: "denna här förpackning är icke bruten och inget fabrikationsfel finnes".
Äsch, 69 kronor i sjön. Inte mycket för världen kanske, men han hade fel. Jag hatar sån där arrogant näbbig attityd.
Men jag lät honom vinna. Släppte det helt enkelt.
Besvär för ingenting, di kallart, som 91:an säger. Men det skulle aldrig gå. Att vinna över den näbbiga karln. Inte idag. Han hade bestämt sig.

Dessutom:
Cykelkedjan hoppade av för hundrande gången. Denna gång åt båda hållen. Fick nog och lämnade in den också. En gång för alla. Sen fick jag veta en sak som jag inte ville veta idag. Tungt. Mycket tungt. Behöver jag skriva att jag varit lite irriterad och nere idag? Nej, jag tror budskapet har gått fram, så jag står över.

Sammanfattningsvis:
En skitdag. Riktigt jävla skitdag. Idag ned som en pannkaka. Imorgon: Upp som en sol. Förmodligen.Jag hoppas att jag får åtminstone sova inatt och vakna till lite sol imorgon.
Jag är glad för det lilla.
Grattis...


Tess, Karin, Nina, Kalle och Diana till examen!

Jag är glad att jag dök upp och överraskade er, genom att åka till Örebro över dagen tur och retur. Ni överraskade mig genom att använda denna bild i ert spex. Jättekul att vara med på ett "hörn".

Ni kommer att lyckas allihopa!

Varma kramar från mig!Väl tillbaka i Leksand var det att hoppa in i hetluften direkt.
Dövas Tidnings webb från kongressen har dröjt av tekniskt strul. Vi har skapat en enkel sida och fyra inslag finns uppe nu. Fler kommer. Håll utkik!

Klicka
här.

Utstationerad


Ute på vischan. Sverige är fint. När man väl är ute och reser inser man det.

Denna utsikt hade jag innan jag somnade på tåget på väg till Leksand där jag är utstationerad för att bevaka SDRs kongress som börjar imorgon och hålls fram till söndag. Vi i DT-gänget har varit ute i Ejendals Arena (där kongressen går av stapeln) och rekat. Vi ska förresten ut på webben också. Jag återkommer med webbadress, den är inte helt klar än.

Innan dess: Journalister måste sova också. Emellanåt.

God natt, gott folk!

KajakI mitt blodomlopp paddlar Du kajak bland mina röda och vita blodkroppar.
Just nu är det forsränning.
Vet inte riktigt vad det betyder, men jag kan inte sova inatt, verkar det som.

Det blir därmed denna natts konstaterande:
Blod är tjockare än vatten.

Med det sagt ska jag försöka sova igen. En sväng.
Buona notte.
Vad ska man säga?

Igår var en enormt svart dag för Sverige. Sverige förlorade oturligt. Ibland är det stolpe ut. Det var en sån dag för Sverige igår. Vi åkte på ändan stenhårt igår.

För Henke var det ännu värre. Hans lillebror dog igår. Det här sätter allting på sin spets:
Sport är en sak. Livet en annan.
Jag är glad för det lilla.
Att jag får ha mina nära och kära i livet. Det är inte skrivet i sten att mina föräldrar lever i 100 år till exempel. Inte ens jag. Jag kan dö imorgon. Eller till och med idag.

Jag lider med Henke, som fick veta att hans 34-årige bror dött samma dag som matchen. Att ta emot ett sånt besked efter en förlust... Jag vet inte hur man tar emot ett sånt besked. Alla vi har fått våra dödsbesked någon gång i livet. Det finns absolut ingenting man kan gardera sig mot i såna fall. Det är otroligt tufft. Livet är orättvist. Därför ska vi alla vara glada för det lilla.

Det är jag.

Är du?

Zlatan...

... Och jag säger:

UR VÄGEN DANSKJÄVLAR!I will call you

Men innan dess:

Idag blir det ett besök i guds hus - Almby kyrka. Där ska jag bevittna ett dop. Lilla Astrid ska döpas.

Sen blir det fotboll. Sverige mot ärkefienden Danmark. Det kommer att bli en bra match. Hoppas bara på en målsugen Zlatan ikväll. Det är dags att vi får ett eller två mål av honom. HEJA SVERIGE!

Tills dess - vi ses!

TankarTankarna på mig finns någonstans hos dig. Som tittar fram från något gömsle. Antar jag.

Känner du hur de pockar på din uppmärksamhet?
Det är jag. Jag finns.Överraskningen:


En jetlaggad Eyolf hemma hos mig.

Jag överraskade honom på Arlanda. Han har just kommit hem från USA, där han tagit examen på Gallaudet. Jag missade examensdagen och jag var aldrig på besök där i USA trots att jag velat det.

Därför bestämde jag mig för att köra enkom till Arlanda - för att säga välkommen hem. Han kom ut i ankomsthallen sist av alla. Ett försenat flyg och väskkrångel var orsaken. Två väskor är borta nånstans så idag gick han runt i Örebro i bara flip flops i det här regnvädret.

Hursomhelst. Igår stod vi o snackade på Arlanda. Vi såg att det bara var tjugo minuter kvar till sista tåget hem till hans kära Sundsvall - då bestämde han sig för att åka med mig och Hanna hem till Örebro. Väl framme överraskade vi Henke som trodde att jag bara hämtade upp honom vid hans jobb. Han hade ringt upp mig för att prata med Eyolf på Arlanda. Vi bestämde oss snabbt för att fira Eyolfs hemkomst lite. Sagt och gjort. Det blev några öl på Liquid Bar.
Nu hänger vi bara. Det blev en bra dag igår där jag överraskade två kompisar. De blev tydligen glada. Alltid kul att göra någon glad.

Snart blir Eyolf överraskad igen. En kompis är på ingång. Nåt Eyolf inte vet om. Han ligger och bara är jetlaggad. Tror han.

Till sist:
Välkommen hem, Ey!

En liten sammanfattning...


... Om dövidrottsspelen och lite annat. Nu är det en vecka sedan jag vaknade upp, sliten efter en intensiv vecka med jobb och matcher lite glamm hanns med. Att jag inte redan skrivit om spelen - det betyder att vi inte vann. Tyvärr. Istället blev vi det jag visar upp på bilden. Två fingrar. Tvåa med andra ord...
Det efter ett jättejämnt SM där vi föll på eget grepp: Ledning med 2-0 mot Hephata som tappades till förlust med 3-2 - då vinner man aldrig guld. Men jättekul att det var så jämnt. Bara att lyfta hatten för Hephata.

Helgen som gick bjöd på ett sanslöst fint väder. Och på både det väntade och oväntade.
Igår var dagen både extra fin - varmt och skönt. Himlen var extra blågul igår - märkte ni inte det? Zlatan klackade och vann skytteligan. Det är stort. Ingen svensk har vunnit skytteligan i Italien sedan Gunnar Nordahl 1955.
Grande Ibra! Det var ändå ganska väntat. Men det att Söderling vann över Nadal i franska öppna, det var oväntat!
Nadal som inte förlorat ett set på ett tag... Ett monster. Tills igår. Söderling mötte honom i en match om fem set - i värmen... Inte konstigt att han hyllades av 15 000 jublande tennisfans efter sin bragd på den klassiska centrecourten på Roland Garros. Nadal är en utmaning för vem som helst.
6–2, 6–7, 6–4, 7–6 är tennishistoria. Till och med mig som är tennisnovis inser det.
Bon travail!, Robin Söderling!

Sol idag också. En fin dag som jag tänkt göra till en överraskning. Jag skriver kanske om det här sen. Förmodligen - det ordet är återkommande i min vardag just nu. Förmodligen.
PS. In vino veritas? DS.hits