Blooper och recept från Julsmak-programmet igår
Bjuder på en blooper från programmet igår. Och så får ni receptet, ni som är nyfikna.
LINGONFUDGE MED KOKOS
(ca 60 st)
5 dl mjölk
7 dl strösocker
1 dl kakao (70%)
2 krm salt
50 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl vaniljsocker
1 dl tinade frysta lingon
1/2-1 dl kokoschips (kokosflingor går bra)
Såhär gör du:
1. Häll mjölken i en rymlig och tjockbottnad gryta. I med socker och kakao och salt.
2. Låt koka upp och vispa. Inga klumpar ska finnas. Låt koka kraftigt i 30 minuter.
3. Kontrollera med kulprov (exempel: Häll en klick fudge i ett glas med kallt vatten. Går den att forma till en kula är smeten färdigkokt, annars kokar man tills man kan göra en kula av smeten). Smeten ska vara tjock och bubbla med stora tunga bubblor när den är klar. Då drar du grytan från värmen.
4. Vispa ned smöret och vaniljsockret. Vispa ordentligt i en minut. Rör i lingonen (eller så kan du strö över dom när ni häller i smeten) och häll över smeten i en bakplåtspappersklädd form, ca 25 diameter i diameter. Strö över kokos på smeten (smeten stelnar fort).
5. Låt fudgen stelna och skär därefter bitarna i önskad storlek. Varva gärna lager av fudge i burkar med smörpapper mellan.
Förvara dom i skafferiet - eller där ni har det svalt. De håller i två veckor.
Lycka till!
Mat-Tompan
Kommentarer:
Postat av: Anonym
hoppas du haft en bra julafton! =)
Postat av: Kristian
Gordon Ramsey lätt utklassad här =) det ser riktigt gott ut!
Trackback