Innebandysäsongen har börjat - igen

14517-55

Här är jag i matchen mot Åsbro ifjol.


Jag börjar bli riktigt sugen på att spela matcher igen, efter sommarens uppehåll! Det är för matcherna jag håller på för, annars får det vara.

Denna säsong blir lite speciell, många av oss som spelar i laget har lämnat och vi som är kvar är ett år äldre och jag är plötsligt en av veteranerna i laget; jag har varit med från starten 2001/02. Fast till ålder har vi en handfull som är äldre än mig. De nya spelarna är hela 7-8 år yngre än mig, vilket känns lite ovant. Fyller f.ö 25 år i december. Jag har väl ändå tio år kvar på innebandyplanen. Jag ska egentligen inte säga så, man vet aldrig: lagets stjärna Ronny Hurtig gör sin sista säsong och han fyller 39 år i vinter. Om jag håller så länge till har jag hela 14 år kvar..! Motivationen är avgörande om jag håller på så länge till. Just nu känns det omöjligt att tänka mig att hålla på så länge till. Men jag känner mig GAMMAL när jag möter IK Hephatas forward Jörgen Hartmann - han är 42 år och pigg som en mört. Hans snabbhet är bättre än många tjugoåringars, helt otroligt!

Av de nya finns det bara tre bra spelare av två femmor nya ungdomar, som kan spela i A-laget. Resten får nog bara träningsspela mot oss på träningarna och vänta på att blomma ut.

Hur bra är jag som spelare?
Tja, jag är väl en habil* center, som kan spela överallt, som back och forward, det har nog gjort så att jag inte blivit en specialist på något sätt, jag kan lite av varje. Allround på gott och ont. Det onda är att jag inte är nog inte bäst i något. Det goda är att jag klarar av att spela på olika positioner.

Det är oftast som forward eller center jag får spela som. I år blir det nog center för hela slanten, om inte någon annan bättre kommer till laget. Det är mer fritt att spela som forward, men jag har inget målsinne alls, jag har inget i målprotokollet att göra..! Däremot hoppas jag att jag får spela i en kedja som skapar mycket chanser.

Någon skyttekung blir jag aldrig - jag gör hellre det jag är bäst på: att grovjobba, slita ont och täcka upp för de som sticker framåt mot mål. Och servera killarna smörbollar. Det är väl därför jag är center.


*Habil = bra men talanglös ;)


Kommentarer:
Postat av: Range

go go tompan! det här säsongen blir ditt! =)

2006-09-09 @ 22:12:43
Postat av: Tompabompa

Sure, Tompan! Det är också det som håller uppe min närvaro på träningarna :)
Minsann, du har inget i matchprotokollet att göra? Hade för mig att om man ordnar smörpassningar till sina kedjekompisar så bör dessa göra mål. M.a.o. bör du ha något med protokollet att göra! :)

Vi syns på träningen ikväll, lagkompis!


Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits