En bild med karaktär: Hårde Hardy - en gigant på 70-talet

14517-69
Foto: Thor Lindgren

En bild säger mer än tusen ord. Det gäller den här bilden!
Den andas så mycket hockey på 70-talet. Den tid då (i mitt tycke) karaktärerna var fler än idag;
Bröderna Salming, Ulf Sterner, Leif "Honken" Holmqvist, Anders "Bros" Broström, Mats "Matta" Åhlberg och många fler... Det var mindre pengar i omlopp i sporten och då visades det kanske mer karaktär och hjärta i matcherna. Men å andra sidan är många saker mycket bättre idag så det går egentligen inte att jämföra.

Bilden föreställer Hardy Nilsson, härförare i Skellefteå AIK under 70-talet.
Han var med och tog klubben till sitt hittills enda SM-guld 1978. Hardy var tuff på plan, han spelade bland annat SM-finalen med ett brutet okben(!) och ingen annan visste om skadan förrän efteråt.
Han spelade också i Örebro IK, i den så kallade "miljonkedjan" tillsammans med Martin Karlsson och "Krobbe" Lundberg. De skulle spela upp Örebro till elitserien, men gjorde dock en fiaskosäsong och kedjan upplöstes.
På senare år har han varit tränare och har tagit bland annat SM-guld med Djurgården med sitt "Torpedhockey"-system som satte skräck i hela hockey-sverige.

Hardy Nilsson var en hjälte, sin tids härförare, i Skellefteå AIK på 70-talet.
Det kanske inte är en slump att Skellefteå AIK gått upp de senaste åren - de har en "ny" Hardy i laget i Magnus Wernblom. Han kan bli vår tids "Hårde Hardy" - men då måste han klara av att ta guld med Skellefteå. Det vore häftigt om det skedde lagom till 30 årsdagen av senaste guldet: våren 2008?

Det skulle vara häftigt, men verkligheten som den är - men helt omöjligt är det inte;
det visade Hardy Nilsson 1978.

Kommentarer:
Postat av: Sofia

tjohej! vet att det var längesen du skrev hos mig men jag lade märke först till det nu - ops! *rodnar* men iallafall, tack för gratulationen ;-) och oh ja vi hade det underbart på resan!

scrollade nedåt hos dig här o såg bilderna på dig o julia, måste bara få säga att de var härliga bilder, särskilt den första! :)
hoppas att allt är väl annars med er! träffade faktiskt julia för ett par helger sen i örebro på la baguette :) kram


Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits